Joyce Scheijen

Podcast #34: Hoe laat je los wat je niet meer dient?

Deze week had ik een dag in mijn agenda waar ik geen fysieke afspraken had staan. Ik keek naar mijn actielijst die ik voor deze week had gemaakt maar kreeg meteen een opgejaagd gevoel.

Meteen een gevoel van ‘moeten’ dat bij mij op kwam. Ik ‘moest’ nog een post schrijven, ik ‘moest’ nog een podcast opnemen en ik ‘moest’ vooral zichtbaar zijn.

Maar waarom moest dit eigenlijk? En van wie?

Ik kon ervoor kiezen om ook daadwerkelijk een post te schrijven, met doorbeuken en er achteraan ook nog een podcast uit te knallen, kon ik dit op wilskracht zeker bereiken. Ik wist zeker dat het mij zou lukken, maar er zat toch iets onder…

Want wat wilde ik eigenlijk bereiken met die post, die podcast en dat zichtbaar zijn? Ik wil mensen inspireren was mijn eerste antwoord, maar diep van binnen wist ik dat er iets anders onder lag.

Een angst…

De angst dat mensen mij zouden vergeten, dat angst dan er daardoor geen klanten meer kwamen en de angst dat het allemaal op een dag zou ophouden.

Het grappige is dat ik natuurlijk weet dat dit niet afhangt van een dag niet zichtbaar zijn, maar toch voelde het wel zo.

De onrust die naar bovenop, het actie modus stand die ik graag aanzet. Maar alles in mij weet dat dit niet vanuit de juiste intentie is.

Want waar kwam die onrust vandaan en dient dit gevoel mij? En misschien nog wel een belangrijkere vraag: “Hoe laat ik dit gevoel dat mij niet dient los en wat heb ik daarvoor nodig?”

Het antwoord was: even helemaal niets doen, in ieder geval iets dat nu niet heel nuttig lijkt.

Een dag verder: een nieuwe podcast die online staat en een ticket verkocht voor mijn workshop.

Want ik weel wel wat voor mij werkt en wat niet. Jij ook?

Ik vertel er alles over in de #zondagochtend #podcast. Luister hem hier:

Weekplanner: