Joyce Scheijen

Podcast #40: Wist je dat ik mijn gesprekken nooit voorbereid?

Ik bereid mijn gesprekken eigenlijk nooit voor. Je moet me ook echt niet vragen wat ik net gezegd heb, want ik weet het gewoonweg niet meer. Ik weet wel precies op het juiste moment wat ik tegen je moet zeggen.

Hoe dat komt?

Het voelt als een soort doorgeefluik. Dat dit is wat je mag horen.

En het is altijd het juiste. De juiste vraag, de juiste snaar, het juiste moment.

Dat ‘ on the spot’ coaching, zoals ik het noem, heeft vooral te maken met wat er nu speelt in jou. Op dit moment!

Want je kunt je gesprek nog zo goed voorbereiden. Iets waar je twee weken geleden mee liep, speelt misschien nu geen rol meer en kan zelfs helemaal naar de achtergrond zijn verdwenen.

Vaak liggen dingen ook dieper, verder begraven, onder een dikke laag stof. Het is aan mij om die stof weg te blazen. Om te zien wat er onder zit, door de juiste vragen te stellen.

Daarom vraag ik mijn klanten ook als ze in een situatie terecht komen die hun alleen al een vervelend gevoel bezorgt een appje te sturen of een voice message in te spreken. Zodat we meteen ‘on the spot’ eropin kunnen gaan. Kunnen zien wat er onder ligt, waarom het je raakt en vooral hoe we het kunnen ombuigen.


Door onvoorbereid ons gesprek in te gaan kan ik goed voelen en ontdekken wat je tegenhoudt op dit moment en waar je nu naartoe wilt bewegen, maar wat je nu tegenhoudt waarom je daar nog niet bent. Daar gaat het om, om dit moment, het nu!

Om dat wat jij op dit moment nodig hebt!

Je hoeft eigenlijk ook te weten wat het probleem is. Grote kans dat je het misschien niet eens echt weet. Maar je voelt dat er dingen mogen veranderen. Je voelt het, maar je kunt het niet precies omschrijven wat het is.

Dat geeft niet, daar ben ik voor en daar komen we vanzelf. Want ik weet je de juiste vragen te stellen zodat jij de juiste antwoorden kan vinden.

En die antwoorden heb ik niet voor je, maar die heb jij. Soms diep in jou, soms op plekken waar je ze helemaal niet verwacht, maar ze zitten in jou.

En die antwoorden zijn GOUD…

Het geeft inzicht op wat jij hier te doen hebt. Zodat jij je goed voelt, no matter what.

Waar het allemaal begint: met een eerste gesprek met mij zodat je dit zelf kunt ervaren. Je kunt deze meteen in mijn agenda plannen..

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten. Wat het je kost? Helemaal niets, behalve je tijd, die kop koffie krijg je van mij (of een van die 100 thee smaken die ik heb).

Want jij mag eerst ontdekken wat ik voor jou kan doen.