Joyce Scheijen

Wie ben ik?

Ik ben Joyce Scheijen en woon samen met mijn man Dion en dochtertje Ella in ons prachtig verbouwde jaren ’60 huis in Zuid-Limburg. Ik run een succesvol bedrijf en voelt werken voor mij al vijf jaar niet meer als werken.

Op dagelijks vlak help ik succesvolle ondernemende vrouwen op het gebied van hun business en hun privéleven. Ik laat ze het succes weer voelen en te ontdekken waarvoor ze hier zijn, zodat zij (nog) meer impact kunnen maken in deze wereld. Daarbij leer ik ze om écht te genieten van dat wat ze hebben opgebouwd in al die jaren.

Ik help haar dichterbij haar potentieel te komen, zodat zij vanuit haar kracht (én hart) gaat doen waarvoor ze hier op aarde is.

Hoe mijn leven veranderde

Het is nu mijn missie geworden om succesvolle en ondernemende vrouwen te helpen om hun succes volledig te claimen in zowel hun leven als in hun business. 

Inmiddels heb ik al honderden krachtige en succesvolle vrouwen (en heel soms ook mannen) mogen helpen om af te rekenen met die stemmetjes in hun hoofd, de weerstand en de angst wat anderen van hun vinden. Zodat zij zonder schuldgevoel het leven gaan leven dat zij willen. 

Na onze samenwerking was het draaien op de automatische piloot gestopt en zag hun agenda er ineens veel anders uit met veel meer rust en vrije tijd. Ik heb ze laten voelen wat ze diep van binnen eigenlijk écht graag willen, zodat ze naast hun succesvolle business dat succes ook vanbinnen voelen. Het mooie was dat daarnaast hun business gewoon doorgroeide en ze niet inleverde op omzet.

"Mijn leven veranderde compleet tijdens een vakantie in Kroatie (2015), terwijl mijn man bijna alleen maar sliep."

Even terug...

naar dat strandje in Kroatië met naast mij die slapende man.

We kende elkaar net een half jaar en vlak voor die vakantie was ik in een burn-out geraakt. Ik stelde behoeftes van anderen altijd boven die van mezelf. Ik was een keiharde werker en dacht dat dit mij nooit zou overkomen. Mijn motto was immers: als anderen mensen het maar goed naar hun zin hebben, vond ik het al prima. Ik hield altijd rekening met anderen. maar nooit met mezelf.

Mijn leven was eigenlijk een grote puinhoop. Ik had een leidinggevende functie met enorm veel verantwoording bij een groot succesvol bedrijf in de detailhandel. Ik had naast die grote verantwoordelijkheden ook een groot teamvan 18 personen onder mij en waren werkweken van 60/70 uur heel normaal. Maar ik voelde me uitgeput, gestresst en vooral ongelukkig. 

Heel eerlijk; ik dacht dat het zo hoorde. Een goede baan waar ik voor gestudeerd had, een goed salaris en aanzien bij vrienden en familie. Maar ondertussen cijferde ik mezelf compleet weg, want ‘s avonds lag ik uitgeblust op de bank met nul energie om überhaupt nog iets van mijn leven te maken, laat staan echt te genieten. Mijn leven bestond eigenlijk alleen maar uit werken en ondertussen had ik ook nog een schuld opgebouwd van € 45.000, -. 

Ik had geen huis, geen baan waar ik gelukkig mee was, geen kinderen, geen gezin, had alleen maar last van negatieve gedachten en was ook nog eens vreselijk bang dat mijn vriend zou weglopen en mij alleen zou laten. 

Mijn lichaam stond letterlijk de hele dag onder stress!

Het resultaat van deze langdurige stress op mijn lichaam kostte mij uiteindelijk én mijn galblaas en een burn-out. 

Ik nam een drastisch besluit

Tijdens die vakantie in Kroatië nam ik een drastisch besluit. Het moest anders, ik ging niet meer anderen de schuld geven van wat mij was overkomen maar vanaf nu ging ik mijn eigen verantwoording nemen. Ik kapte met alle bullshit excuses en wilde iets van mijn leven maken.

Want daar op dat strand had ik ineens tijd voor mezelf, tijd om te lezen, tijd om mijn gedachten om te schrijven en tijd om te voelen wat ik nu écht wilde in mijn leven.

Wat ik echt verlangde was een eigen bedrijf, een kindje waarmee ik samen met Dion een gezin mee vormde en een groot huis waar wij ons gelukkig voelden.

Ik besloot vanaf nu mijn dagen in te vullen zoals ik dat wilde. In mijn meegenomen notitieboekje schreef ik al deze dingen op. Toen had ik nog geen idee dat de komende jaren dit zich allemaal zou gaan ontvouwen en mijn werkelijkheid werd.

Sindsdien geloof ik écht in het feit dat alles wat je opschrijft en uitspreekt jouw waarheid wordt. En daar heb ik mij altijd aan vast gehouden. 

Wat wil ik nu echt?

De eerste zin die ik op schreef en antwoord op gaf was: “Wat wil ik nu eigenlijk echt?”

Vanaf die dag (augustus 2015) besloot ik om beter voor mezelf te gaan zorgen, mezelf op nummer 1 te zetten en te gaan doen wat mij gelukkig maakte.

Mijn motto veranderde in: “Wat wil ik?”.  

Ik wilde dat werk niet meer als werk voelde en ik wilde altijd het gevoel hebben dat het zondagochtend was. Want dat was bij mij het enige moment in de week dat ik mij gelukkig voelde, samen met Dion met een heerlijk kopje koffietje op bed. Zo wilde ik mij elke dag voelen!

Ik was klaar met het draaien op de automatische piloot, het harde en vele werken. Het altijd maar ‘oh zo druk’ hebben en van alles moeten waren daarvoor eerder regel dan uitzondering.  

Want wat zou er gebeuren als ik voor mezelf koos?  

Ondanks de angst die het met zich meebracht, ondanks de onzekerheid schreef ik mijn ontslagbrief, stapte uit loondienst en met nog geen euro verdiend te hebben, startte ik mijn eigen bedrijf. Mijn man dacht ondertussen dat ik gek was geworden, maar ik wilde gelukkig en succesvol zijn op alle gebieden in mijn leven, zo ook in mijn werk. 

Ik stapte uit de ratrace en begon werken niet meer als werken te zien, maar als een opstapje naar het volgende level. Ik ging een opleiding volgen als Lifecoach en specialiseren in persoonlijke ontwikkeling.

Tot dan toe nog geen idee dat ik hier überhaupt geld mee kon verdienen. Ik stopte met vechten tegen het leven, ik wilde het leven voelen, ik wilde het leven leven. Ik wilde dat het leven voor mij ging werken, niet tegen mij.

Het moest anders, ik ging niet meer anderen de schuld geven van wat mij was overkomen, ik ging mijn eigen verantwoording nemen.

Fast forward

Nu 8 jaar later en met meer dan € 50.000, – die ik in mijzelf en mijn bedrijf heb geïnvesteerd, ben ik nog steeds een harde werker, maar voelt het zo anders. Beschik ik over mijn eigen kantoor aan huis, woon ik samen met mijn man Dion en dochtertje Ella in ons prachtig verbouwde jaren ’60 woning in Zuid-Limburg. Ik run nu een succesvol bedrijf, werk met de allerleukste klanten en heb ik een f*cking mooi leven.

Waar ik elke dag met een heerlijke kop koffie die succesvolle en ambitieuze vrouwen mag helpen te genieten van dat wat ze hebben opgebouwd en niet meer leven van doel naar doel. Bewuster zijn geworden, bewuster zijn gaan leven en het gevoel hebben van overgave, rust en vertrouwen. Mijn coaching is dan ook een combinatie van business coaching, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei, want hiermee worden de stappen gezet waar jij nooit van had gedacht dat dit haalbaar was of er überhaupt in je zat. 

Hoe vaak ik heb gehoord: “Is dit écht mogelijk?”

Dagelijks krijg ik nog appjes, mailtjes of telefoontjes van (oud)klanten dat ze zich nog nooit zo gelukkig hebben gevoeld.

Er zijn klanten die academy’s hebben opgezet, een nieuw bedrijf zijn begonnen, sprekers  zijn geworden, hun kennis nu verkopen voor geld, personeel heeft ontslagen en pertinent in Griekenland zijn gaan wonen. Zij hebben keuzes gemaakt die bijdroegen aan hun leven en lieten zich niet meer tegenhouden. 

Ik leerde hun vooral positiever naar het leven te kijken en de dingen aan te trekken die zij echt wilden. Door milder te zijn naar zichzelf, terug te gaan naar de basis, om echt weer te durven voelen en vooral zich af te sluiten van negatieve energieën van anderen. Ze ontdekte steeds meer wie ze werkelijk waren, waar ze in eerste instantie enorm bang voor waren, want stel je voor je vindt deze persoon helemaal niet zo leuk. Maar niets bleek minder waar, ze wilde nooit meer anders, nooit meer terug, kregen nieuwe doelen in hun leven en genieten nu van elk moment.

Alle negatieve energie is uit hun leven geëlimineerd, negatieve mensen verdwenen als sneeuw voor de zon en stress bestond eigenlijk niet meer. 

Wie ben jij in essentie?

Doodeng, want ja, wie ben je in de essentie? Want stel je voor mensen gaan je egoïstisch noemen of misschien raak je zelfs vriendschappen kwijt. Ik heb zelf een tijdje geen contact gehad met mijn vader, maar ik bleef mij focussen op dat wat mij wel een goed gevoel gaf. 

Het resultaat is namelijk dat jij er oprecht voor mensen kan zijn, omdat jij voelt wat goed voor jou is, meer zelfvertrouwen ervaart, jij mensen naar een nog hoger leven kan helpen en daardoor ook meer impact maakt op de wereld. Er komen nieuwe mensen en mogelijkheden op je pad waardoor nieuwe deuren openen. Deuren waarvan jij niet eens het bestaan wist.

Terug naar de basis, terug naar wat jij wilt! Terug naar de essentie wie jij diep van binnen bent. Terug naar rust in je lijf en je hoofd, de balans weer vinden en leven alsof het elke dag ‘zondagochtend’ is. Want dat is hoe ik het leven beleef. En dat gevoel gun ik jou ook!

Niets in mijn leven is meer vanzelfsprekend, de automatische piloot zit nooit meer aan het stuur en ik durf uit te spreken dat ik een hekel heb aan Bon Jovi (ook al vindt de rest van de wereld hem geweldig) en schaam ik me er niet voor dat ik niet kan huppelen. Dat ik iemand ben die vijf boeken tegelijk leest en dat ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde. That’s me, that’s what you get! That I would be good… wat er ook gebeurd.

Is getekend een gelukkig mens!

En nu jij? Wat maakt het dat jij nog niet diep van binnen het leven leeft dat je zou willen leven? Deel het hier met mij en ik neem binnen 24 uur contact op.

Mentaal

Wil jij ook altijd dat zondagochtend hebben? Mentaal sterker worden? Zo sterk in je leven staan dat andere mensen jou eigenlijk niet meer kunnen raken? Onze mindset houdt ons met overtuigingen en blokkades tegen om diegene te zijn die we willen uitstralen. Je weet wel dat je het ook alleen kan en die beren van de weg af kan slaan, maar dat gaat zoveel langer duren. Samen maken we een plan in lijn met jouw doelen op zowel business als privé vlak.

Emotioneel

Vaak kijken we op tegen de emoties die er bij komen kijken (zeker als we het hebben over innerwork). We denken dan dat er eerst een hele beerput open moet aan emoties voordat we verder komen. Dat we hier dagen of misschien wel weken over doen. Maar niets is minder waar. Ik creëer voor jou een veilige omgeving waar jij jezelf mag zijn en waarbij het licht aanvoelt i.p.v. donker. We focussen ons op jou en wat voor jou belangrijk is. 

 

Business

Waar ik voor sta is dat jij je 100% zelfverzekerd voelt zowel als mens als ondernemer. De focus in mijn coaching ligt op jou als persoon, de balans in jouw leven en wat bij jou past als professional. Ik sta naast je, zie de blinde vlekken en kun je altijd een beroep op mij doen als je vastzit. Je hebt mijn telefoonnummer dat je van maandag tot en met vrijdag kan bellen zodat we meteen ‘on the spot’ helderheid krijgen zodat jij weer door kan. 

Plan een gratis Kennismakingsgesprek in

Voldoe jij aan de onderstaande voorwaarden en zoek jij een manier om dat zondagochtendgevoel weer terug te krijgen? Dan spreek ik je graag in een sessie!

1
Afspraak
2
Vragen
3
Afronden
Waar wil je dat het kennismakingsgesprek plaatsvindt?
Jouw Naam *
Jouw e-mail *
Telefoonnummer: *
Bedrijfsnaam: *
Hoe omschrijf je jouw expertise? *
Op welke manier ben je bij Joyce terecht gekomen? *
Ben je al bekend met Joyce? *
Wat doe je precies? En wie is jouw ideale klant? *
Waar of bij wat zou je de hulp van Joyce het beste kunnen gebruiken? Wat is je urgente probleem waar Joyce jou mee kan helpen? *
Wat zijn de consequenties voor je als dit probleem niet oplost? *
Wat zijn jouw specifieke vragen aan Joyce? *
Als alles mogelijk was, wat zou je dan graag willen bereiken? Wat wil je écht? (dit hoeft niet persé op business vlak te zijn) *
Hoe belangrijk is het voor je om dit doel te bereiken of je huidige situatie te veranderen? (op een schaal van 1 tot 5)
Wat was je gemiddelde omzet per maand van de afgelopen 3 maanden? *
Heb je al eerder met een (business) coach gewerkt? Zo ja, met wie?
Wat zijn je ambitieuze plannen voor de komende 12 maanden? Houd je vooral niet klein! Want ik wil er voor zorgen dat deze plannen nog sneller bereikt worden! *

Heel erg bedankt voor het invullen van de vragenlijst. Indien je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Esther. Zij beantwoordt met alle liefde jouw vragen via het e-mailadres joyce@joycescheijen.nl.